Podzim v AP klubu

Zveřejnil AP klub

29. 11. 2023

Podzim v AP klubu.

Úspěšným náborem 4. září 2023 AP klub vkročil do 17. sezóny. Co se počtu členů týče, máme pro rok 2023/2024 rekord, a to 142 členek. To bude jízda! Stejně jako v minulých letech, i letos máme 6 skupin – Malenky, Miniapolenky, Apolenky, Teens, TOP Teens a Bobule.

Náboru do AP klubu předcházelo vystoupení čtyř skupin na každoročních oslavách Dne města Brušperka 2. září 2023 na náměstí J. A. Komenského, které jsou zahájeny průvodem našich mažoretek s Brušperskou desítkou a předvedením klasických sestav z letošní soutěžní sezóny.

Nově se nám podařilo navázat spolupráci s fyzioterapeutem Filipem Pěgřímem, se kterým mají skupiny Teens a TOP Teens každý pátek kompenzační cvičení. Věříme, že to náš klub posune zase o kus dál a předejdeme tak případným zraněním.

O podzimních prázdninách nás opět čekalo soustředění v Novém Hrozenkově. Děvčata ze skupin Apolenky, Teens a TOP Teens zažila čtyři dny v podzimní přírodě a celé soustředění se neslo v duchu Survivor. Bojovaly jsme o odměny, překonaly strach na stezce odvahy, zavítaly na opuštěný ostrov a v neposlední řadě udělaly kus práce na letošních sestavách.

Podzim byl také ve znamení vzdělávání. V říjnu se trenérka Tereza Masopustová zúčastnila dvoudenního školení v Praze na téma komplexní diagnostika pohybového aparátu.

11. listopadu se Tereza Masopustová a Filip Pěgřím zúčastnili FyzioDne na téma fyzioterapie ve sportu. Probírala se témata jako prevence zranění ve sportu, mentální koučink sportovců nebo neurofyziologické principy svalové relaxace a strečinku.
Ve stejný den se ostatní trenérky (Marcela Křížová, Petra Neuwirthová, Jana V. Šimonová a Markéta Babincová) vydaly na valnou hromadu České mažoretkové a twirlingové federace a školení pravidel do Miletína.

Další sobotu, 18. listopadu, se zase naše trenérky rozdělily. Tereza Masopustová sbírala zkušenosti opět v Praze, na téma periodizace tréninku a typy adaptace. Trenérky Marcela Křížová, Jana V. Šimonová, Markéta Babincová a dvě naše mažoretky Nella Adámková a Anna Bialková jely do Oder, kde se zúčastnily školení v oblasti tanečních, baletních, gymnastických prvků a práce s pomponem.

Pevně věříme, že všechny nově nabyté zkušenosti a vědomosti předáme děvčatům.

Podařilo se nám také obnovit kostýmy pro další skupiny, ve kterých máme v plánu se vám ukázat již na tradiční Vánoční besídce AP klubu v prosinci.

Soustředění v Novém Hrozenkově

Den města Brušperka

Na více fotografií se můžete podívat na stránce fotogalerie zde

Z našeho blogu

Start sezóny 2024

Start sezóny 2024

Nepostupová soutěž mažoretek v Opavě Dne 24. února se děvčata AP klubu zúčastnila již 9. ročníku soutěže Opavská růže a i letos se jim podařilo hned na startu nové soutěžní sezóny získat...

Topky na plesech

Topky na plesech

Dneškem jsme zakončily sezónu plesovou a může začít ta soutěžní. Děkujeme děvčatům ze skupiny Top Teens za všechny plesové večery, které letos zvládly s naprostou elegancí a grácií. Díky...

Všechny příspěvky